Ingrediënten

  • 3 scholfilets à 100 g
  • 1 el citroensap
  • 3 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • 2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
  • 2 ansjovisfilets, in stukjes
  • 50 g Amsterdamse uitjes
  • 1 volle el kappertjes
  • zout en peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Halveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Wentel de scholfilets door de bloem en schud de overtollige bloem er weer af.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Schep de scholfilets op twee warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Bak de bosuitjes 1 minuut in het bakvet. Voeg de Amsterdamse uitjes (gehalveerd), kappertjes en ansjovis toe en verwarm het geheel tot de ansjovis begint te smelten. Voeg eventueel een scheutje water toe. Schep de saus over de scholfilets.

Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree en sperziebonen of broccoli.

Tip

Vervang de Amsterdamse uitjes door reepjes geroosterde paprika uit pot.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.