Ingrediënten

  • 600 g scholfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 el rode pesto
  • 4 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Halveer de kerstomaatjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Roer de pesto erdoor en bak de tomaatjes 4-6 minuten zachtjes mee.
  3. Roer op een bord de bloem met zout, peper en paprikapoeder door elkaar. Wentel de scholfilets erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
  4. Leg de scholfilets op vier borden en schep de tomatensaus erbij.

Wist je dat?

Het merendeel van de in Nederland gevangen schol wordt geëxporteerd naar België, Duitsland en Italië.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.