Ingrediënten

  • 300 g scholfilet
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 el mosterd
  • 2 el kappertjes
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de filets in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en kappertjes en verdeel het over de scholfilets. Laat het gerecht in de oven in 15 minuten gaar worden.

Lekker met gebakken aardappeltjes en salade.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.