Ingrediënten

  • 4 halve ontvelde scholfilets
  • 150 g zalmfilet
  • 2 el fijngehakte dille
  • 1 visbouillontablet
  • 2 dl bechamelsaus (kant-en-klaar)
  • 3 el citroensap
  • snufje suiker
  • mespuntje mosterd

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een smal hoog pannetje ½ liter water met de bouillontablet zachtjes aan de kook. Bestrooi de scholfilets met wat zout en in totaal 1 eetlepel dille. Leg onder aan elke scholfilet een reep zalm. Rol de scholfilets op en prik ze met cocktailprikkers vast.
  2. Leg de scholrolletjes met een schuimspaan voorzichtig in de bouillon, breng het vocht voorzichtig tegen de kook aan en pocheer de scholrolletjes op een laag vuur in 10 minuten. Verwarm intussen de saus en roer het citroensap en de rest van de dille erdoor (snufje suiker toevoegen).
  3. Leg de scholrolletjes op 2 warme borden, verwijder de cocktailprikkers en schep de saus erover.

Lekker met luchtige aardappelpuree en worteltjes met peultjes.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.