Ingrediënten

  • 8 gepelde gamba’s (rauw)
  • 300 g zalmfilet
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl oregano

Bereiding

  1. Snijd de zalm in stukken. Maak de courgette en paprika schoon. Snijd de courgette in 12 plakken van ca. 2 cm dik en de paprika in 12 stukken.
  2. Vet vier lange metalen spiesen in met wat olie en steek om en om de zalm, gamba’s, courgette en paprika aan de spiesen.
  3. Pers de citroen uit en klop de olijfolie, oregano en peper door het sap. Bestrijk de spiesen met deze dressing en rooster ze op een gloeiende barbecue in ca. 6-8 minuten mooi bruin en net aan gaar. Serveer de spiesen met tzatziki.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.