Ingrediënten

  • 300 g scholfilet
  • 1 el citroensap
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 3 bosuitjes, ringetjes
  • 4 el crème fraîche
  • 2 volle tl kerriepoeder
  • 1 el peterselie (of uit de diepvries van Darégal)
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Spoel de scholfilets af onder stromend water en dep ze droog. Wrijf ze in met zout, peper en citroensap.
  2. Meng in een kom de courgette, bosui, crème fraîche, kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
  3. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een wijde magnetronschaal en schep het courgettemengsel erop. Leg de 2 andere scholfilets erop en strooi de peterselie erover. Laat de scholfilets afgedekt met een deksel of magnetronfolie in de magnetron in 8-10 minuten op 600 Watt net aan gaar worden. Laat de scholfilets afgedekt nog enkele minuten nagaren.

Lekker met rijst.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.