Ingrediënten

  • 8 scholfilets
  • 6 oude witte boterhammen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.Verwijder de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn. Hak de olijven fijn en meng ze met de broodkruimels, de peterselie, de Provençaalse kruiden, een snufje zout, peper, ½ eetlepel citroensap en ½ dl olie.
  2. Vet een ruime, lage ovenvaste schaal in met een beetje olie. Besprenkel de scholfilets met 1½ eetlepel citroensap en leg ze naast elkaar in de schaal. Bestrooi ze met wat zout en bedek ze met het broodkruimelmengsel.
  3. Zet de schaal boven in de oven en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar en krokant worden.

Tip

Een mediterrane groenteschotel van courgette, aubergine, en tomaat zal hier bijzonder lekker bij smaken.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.