Ingrediënten

  • 100 g gerookte palingfilet
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 6 radijsjes
  • 200 g poffertjesmix
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • 1 bakje tuinkers
  • 125 g zure room

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd de zalm- en palingfilet in stukjes. Snijd elk radijsje in 4 partjes. Meng 2 deciliter water met de poffertjesmix en het ei.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep het beslag met een kleine pollepel in 4 porties op ruime afstand van elkaar in de pan en bak de blini's aan beide kanten goudbruin.
  3. Houd de blini’s afgedekt onder folie warm en bak ondertussen nog 8 blini’s.
  4. Leg op elke blini een plukje tuinkers en een theelepel zure room. Beleg 6 blini’s met gerookte zalm en de andere met de palingfilet.
  5. Garneer elke blini met 2 partjes radijs.

Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse, fruitige witte wijn.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.