Ingrediënten

  • 4 panklare rode ponen (à 200 g)
  • 1 citroen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 grote rode ui
  • 4 tomaten
  • 2 el (basilicum)olie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor. Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en snijd hem in dunne plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de tomaten in plakjes.
  2. Spreid 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes tomaat en de uiringen in het midden. Strooi er wat zout en peper over. Zet de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en takjes rozemarijn erop. Sprenkel de basilicumolie erover. Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht.
  3. Laat de vispakketjes op de barbecue of in de oven in ca. 15-20 minuten gaar worden.

Poon

De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Alles over Poon

Poon

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
118 kcal
/
494 kj
Vetten:
5.03 g.
Eiwitten:
17.02 g.