Ingrediënten

  • 600 g poonfilet
  • 2 visbouillonblokjes
  • 2 el mosterd
  • 1 dl slagroom
  • allesbinder
  • 2 el bieslook, fijngehakt

Bereiding

  1. Spoel de visfilets af onder de koude kraan.
  2. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Leg de poonfilets in de hete bouillon, zet het vuur laag en laat de poon in 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) gaar worden.
  3. Schep tijdens het garen van de vis 3 dl van de bouillon in een steelpannetje. Roer de mosterd en de slagroom erdoor. Zet het pannetje op het vuur en voeg genoeg Allesbinder toe om de saus te binden. Roer de bieslook erdoor. Leg de gepocheerde visfi­lets met behulp van een schuimspaan op een schaal en schep de saus erover.

 

Lekker met gekook­te aardappelen en bloemkool of broccoli.

 

 

Poon

De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Alles over Poon

Poon

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
118 kcal
/
494 kj
Vetten:
5.03 g.
Eiwitten:
17.02 g.