Ingrediënten

  • 500 g pangasius
  • 250 g sperziebonen
  • 300 g winterwortel
  • 2 rode uien
  • ½ el chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml gekruide tomatensaus (tomato fritto of sugo)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Snijd de wortel in blokjes. Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de uien in dunne partjes. Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak.
  2. Snijd de pangasiusfilet in stukken van 3-4 cm en schep ze door het kruidenmengsel. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten.
  3. Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe. Warm het gerecht nog even zachtjes door.

Lekker met couscous.

Tips

  • Vervang het mengsel van chilipoeder, komijn, kaneel, zout en peper door 1 volle eetlepel shoarmakruiden.
  • Vervang de sperziebonen en wortel door paprika en courgette.

Pangasius

De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.

Alles over Pangasius

Pangasius

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
75 kcal
/
314 kj
Vetten:
1.90 g.
Eiwitten:
13.67 g.