Ingrediënten

  • 500 g pangasiusfilet
  • 150 g peultjes (gehalveerd)
  • 3 el (roerbak) olie
  • 2 rode uien (in dunne partjes)
  • 150 g winterwortel (in dunne plakjes)
  • 1 limoen of ½ citroen (uitgeperst)
  • 3 el oestersaus
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 2 el verse koriander, grof gehakt

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar.
  2. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Snijd de pangasiusfilets in repen van 3 cm breed.
  3. Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de ui en wortel 2-3 minuten. Schep de repen vis en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten. Meng het limoensap en de oestersaus erdoor en warm het gerecht nog even zachtjes door. Schep tot slot de cashewnoten (en koriander) erdoor. Lekker met eiermie of pandanrijst.

Pangasius

De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.

Alles over Pangasius

Pangasius

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
75 kcal
/
314 kj
Vetten:
1.90 g.
Eiwitten:
13.67 g.