Ingrediënten

  • 1 bakje à 150 g zalm- of tonijnspread
  • 2 bloemtortilla's
  • ijsbergsla
  • eventueel gerookte zalm

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Bestrijk 2 bloemtortilla's met 1 bakje zalm- of tonijnspread en leg er enkele blaadjes ijsbergsla op.
  2. Rol de tortilla's stevig op en snijd ze schuin doormidden. Zet de wraps met een cocktailprikker vast.
  3. Leg voor een extra luxe zalmwrap een plakje gerookte zalm op de sla en rol deze daarna op.

Tip

De rolletjes passen prima in een broodtrommel, maar kunnen ook als borrelhapje geserveerd worden.

Bron
B. Bleumink, Arnhem

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.