Ingrediënten

  • 2 moten zalm à 150 g
  • halve citroen, uitgeperst
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • zout en peper, versgemalen
  • ---
  • Voor de dressing:
  • 2 gedroogde tomaten in smalle reepjes en 1 el van de olie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • enkele blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Besprenkel de moten zalm met citroen en bestrooi ze met peper en zout. Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal. Leg de moten zalm erop.
  2. Verwarm het gerecht afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt. De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is.
  3. Meng de ingrediënten voor de tomaten-balsamicodressing. Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle. Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes.

Lekker met pasta.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.