Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm
  • 1 stokbrood of focaccia
  • 2-3 el verse groene pesto
  • 1 rolletje geitenkaas van 100 g, in plakjes
  • 2 kleine tomaten, in plakjes
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 4 blaadjes verse basilicum

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd het stokbrood of de focaccia in vieren en snijd de stukken open. Bestrijk de snijvlakken dun met pesto en beleg de onderkanten met zalm, geitenkaas en tomaat. Verdeel de bosui erover en maal er wat peper boven. Leg de blaadjes basilicum erop en zet de bovenkanten van het brood erop.
  2. Leg de broodjes tussen een hete contactgrill en rooster ze in 3-5 minuten goudbruin.
Bron
Kookboek 'Vis 2'

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.