Ingrediënten

  • 2 blikken zalm à 200 g
  • 300 g penne rigate
  • 300 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 200 g hüttenkäse
  • 2-3 el basilicum, fijngehakt
  • 75 g geraspte kaas
  • zout, versgemalen zwarte peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden ºC. Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes.
  2. Verdeel de zalm in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, hüttenkäse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten.

Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.

Tips

  • Dit gerecht is ook lekker met tonijn uit blik. Vervang dan eventueel de hüttenkäse door een kruidige tomatensaus.
  • Vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.