Ingrediënten

  • 200 g gerookte paling
  • 250 g dunne sperziebonen, gehalveerd
  • 400 g aardappelen (vastkokend), geschild
  • 2 geroosterde rode paprika’s (uit pot)
  • 1 citroen
  • ½ el mosterd
  • 2-3 el olijfolie
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 2 el bieslook
  • 1 el kappertjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 50 g rucola

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Snijd de aardappelen in plakjes en voeg ze na 4 minuten aan de sperziebonen toe en kook ze nog 4-6 minuten mee.
  2. Snijd de paling in ruitjes van 3 cm en de paprika in repen. Pers de citroen uit en klop een dressing van 2 eetlepels citroensap, mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak.
  3. Giet de sperziebonen en aardappelplakjes af, spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  4. Schep de sperziebonen, aardappelplakjes, paprika, bieslook, olijven en kappertjes door de dressing. Schep ook de rucola en de helft van de paling er luchtig door. Verdeel de salade over diepe borden en leg de rest van de palingruitjes erop. Lekker met bruine bolletjes.

Tip

Vervang de rucola door een flinke bos basilicum en scheur de blaadjes in grove stukken. Vervang de kappertjes door Amsterdamse uien of augurk.

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.