Ingrediënten

  • 150 gram gerookte palingfilet
  • 1 bosje radijs
  • 200 g gemengde salade
  • 2 el citroensap
  • 1 tl suiker
  • 2 el slaolie
  • 4 el magere yoghurt
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 8 takken peterselie
  • 2 el grofgehakte peterselie

Bereiding

  1. Snijd de palingfilet in stukjes van 1 cm. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
  2. Hussel de sla met de stukjes paling en de radijs. Verdeel de salade over 4 bordjes.
  3. Meng het citroensap met de suiker, de slaolie, de yoghurt, het kerriepoeder, een snufje zout en peper. Schep de citroendressing over de salade en strooi de peterselie erover. Lekker met warme toast.

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.