Ingrediënten

  • 200 g gerookte paling
  • 250 gram pasta
  • 1 liter visbouillon (van tablet)
  • 1 el olijfolie
  • 2 vleestomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • 200 gram witte asperges (pot)
  • 1 kleine appel
  • 1 bekertje (125 ml) zure room
  • 1½ dl yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 eetlepel gehakte dille + enkele takjes voor de garnering
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegevoegd.
  2. Giet de pasta af en spoel deze na met koud water. Leg de vleestomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Hak de lente-uitjes fijn en snijd het loof in smalle ringetjes. Kook de doperwtjes gaar in 5-7 minuten en giet ze af.
  4. Snijd de uitgelekte asperges in stukjes. Rasp de appel grof. Verdeel de paling in reepjes.
  5. Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, citroensap, peper, zout en dille. Schep alle ingrediënten luchtig door de pasta en garneer het gerecht met takjes dille.

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.