Ingrediënten

  • 400 g kokkels
  • cajunkruiden
  • 2 middelgrote uien
  • koffiemelk of room
  • verschillende kleuren paprika
  • bakboter

Bereiding

  1. Bak de boter bruin in een goede pan.
  2. Voeg de goed gespoelde kokkels toe en laat ze heel goed bruin worden.
  3. Breng tijdens het bakken op smaak met cajunkruiden en wacht tot ze knetteren in de pan. Haal ze uit de pan wanneer ze mooi bruin zuin.
  4. Bak dan de fijngesneden ui en de in blokjes gesneden paprika's tot ze licht bruin zijn. Een kwart van elke paprika is voldoende. Voeg alles samen en dien het warm op met wat sla en geroosterd brood.

 

Bron
Van W. Lievens uit Vogelwaarde

Kokkels

Een kokkel is een in zee levende tweekleppige weekdiersoort. Andere namen zijn 'eetbare hartschelp' of 'kokhaan'.

Alles over Kokkels

Kokkels

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
64 kcal
/
267 kj
Vetten:
0.10 g.
Eiwitten:
15.50 g.