Ingrediënten

  • 4 stukken zeewolffilet (à 150 g)
  • 200 g zeekraal
  • sap ½ citroen
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 3 el bloem
  • 2 el Chinese vijfkruidenpoeder
  • mespuntje mosterd
  • 4 el olie
  • Voor de salsa:
  • 4 tomaten, ontveld en zonder zaadjes
  • 5 bolletjes gember, in dunne plakjes
  • 1 el gembersiroop, uit potje gember
  • 2 el korianderblaadjes
  • zout en peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Doe de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot lauw.
  2. Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel citroensap en laat ze even liggen.
  3. Maak de salsa: snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze in een kom met de gember, gembersiroop, de rest van het citroensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten intrekken.
  4. Plet in een vijzel of in een diep bord de peperkorrels met de bolle kant van een lepel tot grove stukjes. Meng de bloem en vijfkruidenpoeder erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het bloemmengsel. Druk dit goed aan.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeewolffilets in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
  6. Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de zeewolffilets erop. Schep de salsa ernaast.

Lekker met mie of basmati rijst en een salade van waterkers.

Tip

Chinese vijfkruidenpoeder is een geurig kruidenmengsel dat veel in de Chinese keuken gebruikt wordt. Het is te koop in de supermarkt en toko. Je kunt het ook vervangen door bijvoorbeeld shoarmakruiden of kerriepoeder.

Wijntip

De zeewolf met salsa heeft een hoog exotisch smaakgehalte. Een bloemige, mild droge Gewurtztraminer uit de Elzas ook. Een perfect paar.

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/