Ingrediënten

  • 4 coquilles in de schelp
  • 50 g zeekraal
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 sneetje oud witbrood
  • 1 el olijfolie
  • 4 el slagroom
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el bieslook, fijngeknipt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Maak de coquilles schoon: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van het scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de witte coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog.
  3. Overgiet de zeekraal met kokend water, laat dit goed uitlekken. Halveer de kerstomaatjes. Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de olie erdoor.
  4. Leg de diepe schelphelften op een bakplaat en verdeel de zeekraal erover. Snijd de coquilles in drie plakken en leg ze op de zeekraal en leg de tomaatjes eromheen.
  5. Roer in een kommetje de slagroom los met het kerriepoeder, de parmezaanse kaas en het bieslook. Schep dit over de coquilles. Strooi het broodkruim erover. Schuif de bakplaat in de oven en laat de coquilles in 4-6 minuten goudbruin en bijna gaar worden. Zet de schelpen op bordjes en serveer direct.

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/