Ingrediënten

  • 150 g gekookte mosselen
  • 2 blikjes tonijn in olie a 185 gr
  • 400 g tomatenblokjes op sap
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 400 g tagliatelle
  • 2 el peterselie, gehakt

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Laat de tonijn goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de knoflook en ui 4 minuten.
  2. Voeg de tonijn, mosselen en olijven toe en bak ze 1 minuut mee. Roer de tomatenblokjes met sap, peper en zout erdoor en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
  3. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de pasta goed uitlekken, schep deze door de tonijn-tomatensaus en warm het gerecht goed door.
  4. Strooi tot slot de peterselie erover.

Tip

Vervang tonijn door zalm uit blik, blokjes verse tonijn of witvis die 3 minuten gebakken zijn in een beetje olijfolie.

Wijntip

Maak er echt een feestje van met een bijpassende wijn. Bij dit gerecht waarin zacht en fris combineren, past een Zuid-Afrikaanse Chardonnay-Sauvignon blanc. In deze wijn zorgt de chardonnay druif voor romigheid en de sauvignon voor de frisse, fruitige smaak.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.