Ingrediënten

  • 1 kilo clams
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 500 g rijpe tomaten, in stukjes
  • 150 g spaghetti
  • 40 g rucola

Bereiding

Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut zachtjes tot het lekker begint te ruiken. Leg de clams in de pan en schenk de wijn erbij. Smoor de clams afgedekt op hoog vuur tot de schelpen in 8-10 minuten allemaal openstaan.



Schep de clams met een schuimspaan uit het vocht in een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm. Schep de tomaten door het smoorvocht en verwarm alles op hoog vuur tot het in 15 minuten een echte saus wordt.



Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Houd 2 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen.



Giet de pasta af en meng de spaghetti en de clams zonder schelp door de saus. Warm het gerecht nog heel even door.



Schep de spaghetti met saus in twee warme diepe borden en leg in het midden een flinke toef rucola. Leg de clams met schelp erop.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.