Ingrediënten

  • 150 g gekookte mosselen
  • 2 bosuitjes
  • 25 g boter
  • ½ el Zaanse mosterd
  • ½ el fijngehakte dragon
  • sap van een halve citroen
  • 2 harde bruine broodjes
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd erdoor. Schep de uiringetjes, mosselen en dragon erdoor en smoor ze afgedekt 2-3 minuten.
  2. Breng de mosselen op smaak met enkele druppels citroensap en zout en peper.
  3. Snijd van de bovenkant van de broodjes een flinke kap af en hol de broodjes uit. Zet de broodjes op twee borden en schep de mosselen erin. Zet de kapjes van de broodjes er op.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.