Ingrediënten

  • 200 gram gerookte meervalfilet
  • 1 bosje radijs
  • 1 zakje gemengde salade
  • 2 el citroensap
  • 1 tl suiker
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 4 el magere yoghurt
  • ½ tl kerriepoeder
  • 2 eetlepels grofgehakte peterselie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

Snijd de meervalfilet in stukjes van ongeveer 1 cm. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Hussel de sla met de stukjes meerval en de radijs door elkaar en verdeel de meervalsalade over 4 bordjes. Meng het citroensap met suiker, olie, yoghurt, kerriepoeder en een snufje zout en peper.

Schep de citroendressing over de salade en strooi de peterselie erover.



Lekker met warme toast.

Meerval

De meerval is een grote zoetwatervis die wel 5 meter lang kan worden.

Alles over Meerval

Meerval

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
240 kcal
/
1004 kj
Vetten:
14.53 g.
Eiwitten:
17.57 g.