Ingrediënten

  • 300 gram meervalfilet
  • 30 gram boter
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 2 citroenen
  • halve groene paprika
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Was de filets onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi de filets licht met zout en peper.
  2. Beboter een ovenvaste schaal met 10 gram boter en beleg deze achtereenvolgens met in ringen gesneden ui, peterselie, plakjes schoongeboende citroen, meervalfilet, klontjes resterende boter, plakjes citroen, ringen ui, gehakte peterselie en tot slot blokjes paprika.
  3. Bestrooi de schotel met versgemalen peper en zet deze, afgedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde over (225°C). Laat de meerval in 25 minuten gaar worden.

Meerval

De meerval is een grote zoetwatervis die wel 5 meter lang kan worden.

Alles over Meerval

Meerval

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
240 kcal
/
1004 kj
Vetten:
14.53 g.
Eiwitten:
17.57 g.