Ingrediënten

  • 300 gram meervalfilet
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 dl. witte wijn
  • 1/2 dl (dragon) azijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 pommodoritomaten
  • 1 el kappertjes
  • 1 el Italiaanse kruiden (vers of diepvries), gehakt
  • 8 zwarte olijven, zonder pit
  • paprikapoeder
  • 8 takken peterselie

Bereiding

Snijd de meervalfilets in 8 stukken en bestrooi de filets met zout, peper en wat paprikapoeder. Omwikkel de meerval met plakjes ontbijtspek. Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in ringetjes. Snipper de sjalotjes fijn en fruit ze met de uitgeperste knoflook in 2 eetlepels olie. Schep de blokjes tomaten erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.Voeg de ringetjes olijven, witte wijn, azijn, Italiaanse kruiden en kappertjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.Voeg zout en peper naar smaak toe.Verhit 4

eetlepels olie in een koekenpan en bak daarin de meervalfilets in ongeveer 8 minuten op matig vuur krokant en bruin. Serveer de meerval op de saus.



Lekker met een groene salade en pasta.

Meerval

De meerval is een grote zoetwatervis die wel 5 meter lang kan worden.

Alles over Meerval

Meerval

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
240 kcal
/
1004 kj
Vetten:
14.53 g.
Eiwitten:
17.57 g.