Ingrediënten

  • 300 gram meervalfilet
  • 10 kleine champignons
  • 5 sjalotjes
  • 2½ eetlepel bloem
  • 30 gram boter
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl room
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 8 takken peterselie

Bereiding

Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Pel de sjalotjes. Kook de sjalotjes in kokend water gedurende 5 minuten en laat ze goed uitlekken. Snijd de meervalfilets in stukken, bestuif de vis met 2 eetlepels bloem en bestrooi ze met zout en peper. Bak de visstukjes in de hete boter rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten. Houd de meerval warm. Bak de champignons en desjalotjes in de boter even aan. Voeg de wijn, room, tomatenpureeen een ½ eetlepel bloem toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng de saus al roerende aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes door koken. Serveer de saus bij de warm gehouden meerval.



Lekker met gekookte aardappeltjes.

Meerval

De meerval is een grote zoetwatervis die wel 5 meter lang kan worden.

Alles over Meerval

Meerval

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
240 kcal
/
1004 kj
Vetten:
14.53 g.
Eiwitten:
17.57 g.