Ingrediënten

  • 100 g gerookte makreel
  • 1 lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 tomaat
  • 4 eieren
  • 25 g boter
  • bieslook
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Maak de lente-ui en knoflook schoon en snipper ze fijn. Snijd de tomaat in vieren en verwijder het zaad en vocht. Snijd de rode peper in ringen.
  2. De lente-ui met de knoflook in de hete olie glazig bakken. Schep de met zout en peper losgeklopte eieren erop en haal met een vork het gestolde ei steeds naar boven tot al het ei bijna is gestold.
  3. Schep tot slot de tomaat, de in ringen gesneden peper, de gerookte makreel en het bieslook erdoor.

Tip

Lekker met vers afgebakken stokbrood.

 

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/