Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel of 2 lichtgerookte makreelfilets
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 gedroogde tomaatjes op olie
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl visbouillon (van een tablet)
  • 125 ml slagroom
  • 2 takjes verse tijm (of gedroogd)
  • 8 takken peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Knip 2 stukken bakpapier van 30x30 cm. Maak de makreel schoon, verwijder vel en graatjes. Leg de stukken makreel in het midden van de stukken bakpapier.
  2. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes in reepjes. Verdeel de bleekselderij, tomaatjes en de tijm over de makreel en druppel er wat citroensap over. Vouw de stukken bakpapier als pakketjes dicht. Verwarm de pakketjes 4-5 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  3. Kook intussen de visbouillon met 1½ eetlepel citroensap in tot er nog ca. 3 eetlepels over zijn. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 3-4 minuten in. Voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de saus met de staafmixer schuimig. Zet de pakketjes op twee borden, vouw ze open en schenk de saus over de makreel.

Lekker met rijst.

Tip

Je kunt ook zelf makreel roken. Als je het zelf doet kan dat door middel van een tafelmodel rookoven of d.m.v. de BBQ. Lees hier meer over vis roken.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/