Ingrediënten

  • 2 gerookte makreelfilets
  • 750 g aardappelen
  • 2 kleine rode uien
  • 1 grote krop sla (gewone of lollo bianco)
  • 1 zure bom
  • 1/8 l Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 3 el (dragon)mosterd
  • 2 el peterselie of dille, grofgehakt
  • 8 takken peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in achten. Kook ze in een laagje koud water met een snufje zout gaar. Afgieten en laten afkoelen.
  2. Pel de uien en snijd ze in zeer dunne ringen. Was en droog de sla. Snijd de zure bom in plakjes en de makreelfilet in kleine stukjes.
  3. Meng de yoghurt met de mayonaise, de mosterd, een snufje zout en een snufje peper en hussel alle ingrediënten in een ruime schaal door elkaar.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/