Ingrediënten

  • 250 g surimi krabvleesstukjes
  • 4 el mayonaise
  • 4 el ketchup
  • 150 g geraspte wortel
  • 200 g pannenkoekenmix
  • ½ l melk
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • 50 g veldsla

Bereiding

  1. Meng de surimi met de mayonaise, de ketchup en de geraspte wortel.
  2. Doe de pannenkoekenmix in een schaal, voeg de helft van de melk toe en roer met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Roer de rest van de melk en het ei er door.
  3. Smelt de boter in een kleine koekenpan. Wacht tot de boter een beetje bruin begint te worden. Schep een juslepel beslag in de pan, wacht tot de onderkant van het flensje bruin en de bovenkant droog is. Keer het flensje om en bak de andere kant bruin. Houd de gebakken flensjes afgedekt onder folie warm.
  4. Bedek de flensjes elk met 4 eetlepels krabsalade, leg er wat veldsla op en rol de flensjes op.

Tip

Vervang de surimi door roze garnalen of plakjes gerookte zalm.

Krab

Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.

Alles over Krab

Krab

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
354 kj
Vetten:
1.40 g.
Eiwitten:
17.00 g.