Ingrediënten

  • 200 g krabsticks
  • 1 lente-uitje
  • 3 kleine tomaatjes
  • 2 rijpe avocado's
  • 3 el citroensap
  • 40 g veldsla
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl suiker
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 6 el (olijf)olie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Snijd het lente-uitje in dunne ringen. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schil de halve avocado's, snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes en besprenkel het met 1 eetlepel citroensap. Was en droog de veldsla.
  2. Maak van de krabsticks met een vork lange sliertjes.
  3. Verdeel de veldsla, de partjes tomaat en de sliertjes krab over 4 bordjes. Leg de halve avocado's er als een waaier bovenop. Bestrooi met de lente-uiringetjes
  4. Meng de mosterd met de suiker, een snufje zout, een snufje peper en de bieslook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de olie toe en roer tot de dressing goed gemengd is. Schep de dressing over de salade.

Krab

Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.

Alles over Krab

Krab

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
354 kj
Vetten:
1.40 g.
Eiwitten:
17.00 g.