Ingrediënten

  • 4 koolvisfilets
  • rasp van 1 limoen
  • 8 plakjes Pancetta
  • 250 g tros-kerstomaatje
  • 400 g krieltjes in de schil
  • 2 takjes rozemarijn, de naaldjes
  • 0,5 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de krieltjes 5 minuten. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Bestrooi de koolvis met peper en limoenrasp en omwikkel met de pancetta.
  3. Leg de filets in een ovenschaal. Bestrooi de aardappeltjes en tomaatjes met zout en peper, olijfolie en rozemarijnnaaldjes en leg ze bij de vis in de ovenschaal.
  4. Bak het geheel in 15 tot 20 minuten gaar.

Koolvis

Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).

Alles over Koolvis

Koolvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
80 kcal
/
333 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
17.20 g.