Ingrediënten

  • 600 g koolvisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el bloem
  • 25 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 100 g kleine zoetzure zilveruitjes
  • 1½ dl curryketchup
  • 2 el koriander of bieslook, fijngehakt
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Pel en snipper de teentjes knoflook. Spoel de koolvisfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de visfilets vlak voordat u ze bakt met de bloem, wat zout en een snufje peper.
  2. Verhit de boter met de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de koolvisfilets in het hete vet bruin en gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis). Voeg de zilveruitjes en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee. Neem de stukken vis uit de pan en houd ze even warm.
  3. Voeg de curryketchup, 3 eetlepels water en de koriander of de bieslook aan de zilveruitjes in de pan toe en roer alles goed door elkaar. Schep de saus over de vis.

Lekker met maïskorrels en aardappelkroketjes.

Koolvis

Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).

Alles over Koolvis

Koolvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
80 kcal
/
333 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
17.20 g.