Ingrediënten

  • 2 stukken kabeljauwfilet à 75 g
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 lente-uitje
  • 3 tl Franse mosterd
  • 1 el fijngehakte dille
  • sap en geraspte schil van een kleine citroen
  • 6 el olijfolie
  • 100 g gemengde sla
  • 8 takken peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit. Halveer de kerstomaatjes. 
  2. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de kabeljauw.
  3. Leg de kabeljauwfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).
  4. Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, leg de kabeljauw en de plakjes spek erop.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.