Ingrediënten

  • 4 stukjes kabeljauwhaasje van 80 tot 100 gram
  • 3 eetlepels bloem, gezeefd
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels honing
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 cm geschilde gemberwortel, in plakjes
  • 1 stengel sereh, ingesneden
  • 3 dl vis- of groentebouillon
  • 3 dl witte wijn
  • sap van een citroen
  • 1eetlepel sinaasappelmarmelade
  • 200 kokosmelk
  • 300 gram jonge spinazie
  • 100 gram taugé
  • 1 bosje lente-ui in ringetjes

Bereiding

  1. Smelt de 25 gram boter in een sauspan, voeg de honing toe en laat dit karamelliseren. Voeg sereh, gemberwortel en sinaasappelsap toe en laat dit inkoken totdat het geheel stroperig wordt.
  2. Doe er de visbouillon en de witte wijn bij. Voeg sap van de citroen, de marmelade en kokosmelk toe en laat het geheel tot 1/3 inkoken en zeef de saus.
  3. Haal de kabeljauwhaasjes door de gezeefde bloem en bak ze in de boter goudbruin. Verdeel de spinazie over de borden en leg er wat taugé op. Leg het kabeljauwhaasje erop en giet er wat saus op en omheen. Garneer met de ringetjes lente-ui.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.