Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 witte asperges
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 12 geschrapte worteltjes
  • 200 g peultjes
  • 50 g boter
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 el allesbinder
  • 2 el fijngehakte dille (vers of diepvries)
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ cm dikte, de lente-uitjes (ook het groen) in stukjes van 2 cm en de worteltjes in dunne plakjes van ¼ cm. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ongeveer 5 cm.
  2. Smelt de boter en roerbak hierin de groenten 2 minuten. Leg de stukken kabeljauw met de groenten en dille in een ovenvaste schaal. Schenk de wijn erbij, schep de allesbinder, een snufje zout en een snufje peper er voorzichtig door.
  3. Laat het gerecht afgedekt in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Lekker met gekookte nieuwe aardappelen.

Tip

Maak het gerecht in de magnetron. Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat het gerecht afgedekt op half vermogen gaar worden: 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker hoe langer.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.