Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets met huid à 150 g
  • 5 el olijfolie
  • 700 g krieltjes (koelvers)
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 takjes tijm

Bereiding

  1. Verhit in een ruime hapjes- of koekenpan 3 el olijfolie. Bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar.
  2. Verhit in een koeken- of vispan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en bak 3 minuten op de huidkant. Keer de vis en bak aan de andere kant in nog 2 minuten net gaar. Neem de vis uit de pan en houd warm.
  3. Fruit in de pan de knoflook. Bak de tomaatjes 2 minuten mee. Voeg de wijn en de tijm toe, verwarm 2 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de kabeljauwfilet op 4 borden. Schep er de tomaatjes over. Serveer met de krieltjes.

Lekker met sperziebonen of een salade.

Wijntip

Zin in rood bij vis? Probeer dan eens een Pinot Noir d'Alsace (zonder houtrijping). Door z'n frisse, fruitige smaak en soepele structuur is het een ideale rode viswijn. Schenk hem licht gekoeld.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.