Ingrediënten

  • 250 g kabeljauwfilet
  • 250 g zalmfilet
  • 250 g wijtingfilet
  • 300 g garnalen
  • 4 krabpoten
  • 2 grote sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 l visbouillon
  • 3 el Brandy, Spaanse cognac
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 potje gekookte mosselen
  • verse platte peterselie

Bereiding

  1. Snijd de sjalotten in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olijfolie in een diepe pan.
  2. Voeg de gepelde tomaten, de visbouillon en de Brandy toe en verwarm het geheel goed. Voeg de specerijen toe en laat de stoofpot even pruttelen.
  3. Bak de in gelijke stukken gesneden visfilet even kort in wat olie in een koekenpan.
  4. Laat de mosselen uitlekken of gebruik verse mosselen. Voeg alle vis toe aan de soep en verwarm nog goed mee. Garneer de Zarzuela met wat fijngehakte peterselie.

Tip

Serveer bijvoorbeeld met donker brood of gekookte rijst.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.