Ingrediënten

  • 2 dikke stukken zalmforel met vel van elk 500 g
  • 1 sinaasappel
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el zeezout
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 kleine venkelknol, dun geschaafd
  • 1 rode ui, in dunne ringen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de dille, peterselie, het zout en royaal peper tot een sausje.
  2. Bestrijk de roze zijden van de zalmforel met dit sausje. Leg 1 stuk zalmforel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk zalmforel met de roze kant op de vulling.
  3. Bind de stukken zalmforel op tot een rollade met een stuk rolladetouw op elke 2 cm. Laat de zalmrollade minstens een uur marineren in de koelkast.
  4. Laat de zalmrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.

Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue.

Tip

Gebruik in plaats van venkel dunne plakjes courgette of reepjes rode en gele paprika.

Wijntip

Bij de verfijnde en tegelijk volle smaak van de zalmforellade past een frisse, droge Elzasser Riesling met rijke aroma's.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.