Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte forellen
  • 1 rode ui
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 100 g kruidenboter
  • 50 g hazelnoten
  • (zee)zout en peper
  • 1 bakje kerstomaatjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes.
  3. Vul de buikholte van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  4. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen.
  5. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.