Ingrediënten

  • 4 zoute haringen
  • mespunt gemberpoeder
  • 2 el lichte sojasaus (Chinese of Japanse sojasaus)
  • 1 kleine komkommer
  • 4 piramidebroodjes met pompoenpitten
  • 4 el zuivelspread met mierikswortel
  • 40 g veldsla
  • 50 g tuinkers

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd de haringen schuin in repen van 2 cm breed. Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus door elkaar. Schep de haring erdoor en laat dit even staan.
  2. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk de snijvlakken met de zuivelspread.
  3. Leg de veldsla en tuinkers op de onderkanten en verdeel de repen haring en de plakjes komkommer erover. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.

Tip

Ook lekker met plakjes radijs in plaats van tuinkers.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.