Ingrediënten

  • 2 haringen, in blokjes, met bijbehorende gesnipperde uitjes
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 0,2 liter visbouillon
  • 2 blaadjes gelatine
  • peper
  • bloem
  • paneermeel
  • frituurolie

Bereiden

  1. Ragout; smelt de boter in een steelpannetje, laat niet bruin worden. Voeg de bloem toe en laat 3 minuten garen onder voortdurend roeren.

  2. Voeg de afgekoelde bouillon in 3 delen toe. Zorg dat het goed is opgenomen en ingedikt voor je de volgende scheut toevoegt.

  3. Week het gelatineblaadje in koud water een paar minuten.

  4. Roer de uitjes en haring door de ragout en breng op smaak met peper (het is zout genoeg door de haring).

  5. Knijp het gelatineblaadje uit en laat door de warme ragout smelten, roer goed door.

  6. Doe de ragout in een (plat) schaaltje, dek af met plasticfolie en laat helemaal afkoelen in de koelkast.

  7. Verhit de frituurolie tot 180°C.

  8. Maak kleine balletjes van de afgekoelde ragout. Haal de balletjes door de bloem en klop ze af, haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.

  9. Frituur de bitterballen, niet te veel tegelijk, in de hete olie tot ze goudbruin zijn.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.