Ingrediënten

  • 4 zoute haringen
  • 2 lente-uitjes
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels peterselie (fijngehakte)
  • ½ el kappertjes
  • 2 eetlepels halvanaise
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Snij de lente-uitjes en de tomaatjes zo fijn mogelijk en hak de kappertjes grof.
  2. Meng de peterselie, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en kappertjes. Roer de halvanaise erdoorheen.
  3. Snijd de haringen in kleine blokjes en meng dit door het groentemengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Zet in het midden van vier bordjes een ringvorm (doorsnede 5-6 cm, een kopje kan ook). Schep de haringtartaar erin en druk dit goed aan. Verwijder de vorm voorzichtig.
    Lekker met sneetjes geroosterd meergranen brood en roomboter.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.