Ingrediënten

  • 2 zoute haringen
  • halve komkommer
  • 3 el mayonaise
  • 1 el geraspte mierikswortel (potje)
  • 4 dikke sneden volkoren vloerbrood
  • 8 takken peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in dunne plakjes en strooi er zout en peper over. Roer in een kommetje de mayonaise en mierikswortel door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Bestrijk de sneetjes brood dun met de mierikswortelmayonaise. Verdeel driekwart van de komkommer over twee sneetjes.
  3. Verwijder het staartje van de haring en leg hem op de komkommer. Schep de rest van de mierikswortelmayonaise en komkommer erop en leg de andere sneetjes met de besmeerde kant naar beneden erop. Leg de sandwiches op twee borden.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.