Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) gepelde tijgergarnalen, ontdooid
  • 2 el olie
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2-3 tl sambal badjak of Indiase currypasta
  • 6 Tasty Tom tomaten, in stukjes
  • 100 ml kokosmelk
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 el verse korianderblaadjes

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  2. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut mee.
  3. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak de ingrediënten 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt. Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij.
  4. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig vuur en breng het op smaak met zeezout en peper. Strooi de koriander er op het laatste moment over.

Lekker met rijst en broccoli.

Tip

Strooi met de koriander ook 1-2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel wat limoensap aan het einde over het gerecht.

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.