Ingrediënten

  • 100 gram roze garnalen
  • 200 gram spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 1 prei
  • ¼ l kant-en-klare tomatensaus
  • 100 gram verse roomkaas met kruiden
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Darégal)
  • 8 takken peterselie

Bereiding

Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en laten uitlekken en mengen met wat (vers gemalen) peper. Snijd de prei in zeer smalle ringen en bak ze in een diepe pan, in de olie zachtjes tot dat ze glazig zijn. Roer de tomatensaus erdoor en breng het geheel aan de kook en laat de saus een paar minuten pruttelen. Verkruimel de verse roomkaas. Voeg de garnalen aan de saus en toe warm de saus nog 2 minuten door. Doe de spaghetti in een schaal, schep de saus erop en verdeel de verse roomkaas en de bieslook erover.

Roze garnaal

De roze garnaal is een kleine gepelde warmwatergarnaal en behoort tot de familie van Penaeidae garnalen.

Alles over Roze garnaal

Roze garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
98 kcal
/
410 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
20.00 g.