Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 150 g penne rigate
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 8 Tasty Tom tomaatjes of Romaatjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  2. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten met het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en 2-3 eetlepels water erdoor en laat de tomaten in 5 minuten zachtjes gaar worden. Roer de tomaten tot een saus (en pureer deze eventueel met een staafmixer) en voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Giet de penne af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep de pasta met saus in twee pastaborden en verdeel de garnalen en bieslook erover.

Tip

Geef de tomatensaus een bijzonder tintje en roer er en eetlepel geraspte sinaasappelschil en een theelepel kaneel door.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.